free web stats
Om hjemmesiden
Dette er den officielle hjemmeside for The Jan Persson Jazz Collection, et project som et gjort muligt med finansiel støtte af Det Humanistiske Fakultet og Aalborg Universitet, Det Obelske Familiefond og Augustinus Fonden.

Med sit kamera har Jan indfanget alle større og mindre begivenhed på den danske jazzscene siden begyndelsen af 1960’erne, lige fra de store koncertscener og klubberne til udendørskoncerterne og DR’s radio og TV-studier. Denne hjemmeside tegner et portræt af en engageret billedkunstner, hvis livsværk tilhører den absolutte verdenselite inden for jazzfotografiet.

Portrætter og udgivelser
Når man går ind på menuens “About Jan Persson”, tegner nogle af Jans kolleger og venner deres helt personlige portræt af Jan som menneske og fotograf, bl.a. fotograf-kollegaen Jimmy Katz, tidligere redaktør af Down Beat, Dan Morgenstern samt den danske billed- og plakatkunstner, Per Arnoldi.

Under “Publications” finder man en selektiv liste af bogudgivelser, hvor Jans arbejder er repræsenteret, og “Exibitions” giver en liste over Jan Perssons udstillingsvirksomhed gennem de seneste 20 år.

Foto-reportager og musiker-database.
Under “Collections” på menuen finder man en række mindeværdige fotoreportager fra begivenheder på den danske jazzscene gennem årene. Denne del af hjemmesiden vil blive udvidet over de næste par år.

Men - måske allervigtigst - giver hjemmesiden en unik chance for af bladre i mere end 15.000 af Jans jazzfotos, som er organiseret i en musiker-database. Ikke alle links er aktive endnu, men det store arbejde med at indskanne billederne pågår løbende.

Om Center for Dansk Jazzhistorie
Den omfangsrige Jan Persson Jazz Collection befinder sig nu på Center for Dansk Jazzhistorie. CDJ Blev etableret på Aalborg Universitet i 2006 som et jazzarkiv og forsknings- og informationscenter for dansk jazzhistorie. CDJ huser en omfattende jazzsamling, der bl.a. består af fonogrammer, interviews, film, litteratur, tidsskrifter, udklipsarkiv og memorabilia. CDJ samarbejder med jazzarkiverne i Denmark og de øvrige nordiske lande, forsker i dansk jazzhistorie og udgiver bøger om dansk jazzhistorie. For yderligere information om CDJ henvises til centrets officielle hjemmeside på www.jazz.aau.dk.


Jan Persson og CDJ har copyright på alle fotos på denne hjemmeside.
Stacks Image 3079
Stacks Image 3084
Stacks Image 3089